fredag den 2. september 2022

AT VÆRE BEBOER I LYNDBYPARKEN …

en af forudsætningerne for at Lyndbyparken er og forbliver et rart sted at være er, at man tager hensyn til hinanden - vores huse ligger så tæt, at stemmen ikke skal løftes alt for højt før naboen har det fulde overblik over hvad der rører sig på den anden side af hækken.

Sidste weekend var mere end almindeligt udfordrende for de af os, som egentligt bare ville være i vores hus, se fjernsyn, gå i seng til nogenlunde almindelig tid - hvornår det så må være - og i det hele taget slappe af og lade op til ugens dont.

Både fredag aften og nat og lørdag aften og nat blev en stor del af beboerne i de lige numre - og ikke usandsynligt også de ulige -  ‘underholdt’ af indtil flere fester hvor volumenknappen på musikanlægget sad mere end almindeligt løst - der var perioder, hvor man måtte spørge sig selv om det var et forsinket afterparty fra Roskilde-festivalen.

Advarende sedler i postkasserne om forestående fester, er sympatiske men heller ikke vejen frem - de tjener i udgangspunktet intet formål i forhold til at forhindre gener og larm og hvis formålet er at give naboerne mulighed for at forlade deres eget hjem på festaftenen er vi nok kommet lige lovligt langt ud på overdrevet.

Fester vil der heldigvis være lejlighed til at afholde i de fleste hjem, men når festlighederne pludseligt involverer mennesker som ikke engang er inviteret - naboerne - bliver det pludseligt til en belastning og sure miner. Og det er der heldigvis råd for - der ligger forsamlingshuse og festlokaler adskillige steder i vores område og det er netop steder som er indrettet til at forsamles, få god mad, danse og i det hele taget have en god oplevelse med venner og familie. Og disse bygninger er ofte placeret strategisk så festlighederne ikke generer naboer og andet godtfolk.

Der er selvfølgelig mulighed for at involvere Roskilde politi men den vej er ikke synderlig befordrende for sammenhold og godt naboskab - vi vil allesammen gerne kunne mødes og have det rart sammen, hilse på hinanden på gader og stræder osv. uden at der pludseligt bliver set surt på nogen.

Så hermed en STOR opfordring til os allesammen om at tage hensyn til hinanden.